- خانه
- نوشتارهای علمی
- عظیمداده در کشاورزی هوشمند
عظیمداده در کشاورزی هوشمند
نام مقاله: مروری بر عظیمداده در کشاورزی هوشمند
Big Data in Smart Farming – A review
نام ژورنال: Agricultural Systems
شماره: Volume 153, Pages 69-80
نویسندگان: Sjaak Wolfert, Lan Ge, Cor Verdouw, Marc-Jeroen Bogaardt
سال انتشار: 2017
ارجاعات: 299
کشاورزی هوشمند یک رویه توسعهمدار است که بر استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در چرخه مدیریت مزارع فیزیکی-سایبری تاکید دارد. انتظار میرود که فناوریهای جدید مانند اینترنت اشیاء و رایانش ابری در این فرایند مورد استفاده قرار گرفته و بکارگیری رباتها و هوش مصنوعی در زمینه کشاورزی را بیش از پیش توسعه دهند.
این فرآیند توسط پدیده عظیم داده احاطه شده است، یعنی حجم گسترده ای از اطلاعات با تنوع بسیار وسیعی که میتوان آنها را دریافت نموده، تجزیه و تحلیل کرده و برای تصمیمگیری مورد استفاده قرار داد. این بررسی با هدف به دست آوردن بینش بهروز درباره کاربرد عظیم داده در کشاورزی هوشمند و شناسایی چالشهای اجتماعی و اقتصادی مرتبط با آن صورت گرفته است. بدین ترتیب در این تحقیق با دنبال کردن یک رویکرد ساختار یافته، یک چارچوب مفهومی برای تجزیه و تحلیل ایجاد شده است که میتواند برای مطالعات آینده نیز در این موضوع مورد استفاده قرار گیرد.
این بررسی نشان میدهد که حوزه تاثیرگذاری کاربردهای عظیم داده در کشاورزی هوشمند صرفا از تولید محصولات فراتر رفته و تمامی زنجیره تامین غذا را تحت تاثیر قرار میدهد. عظیمداده برای کسب بینش پیشبینانه در عملیات کشاورزی، اتخاذ تصمیمات کاربردی بهنگام و طراحی مجدد فرآیندهای کسب و کار برای تغییر مدل کسب و کار به کار میرود. محققان بسیاری به این نتیجه رسیدهاند که عظیم داده باعث تغییرات زیادی درنقشها و روابط قدرت میان بازیگران مختلف در شبکههای زنجیره تامین مواد غذایی فعلی خواهد شد. چشمانداز ذینفعان در این حوزه یک بازی جالب میان شرکتهای فناوری قدرتمند، سرمایهگذاران، استارتاپهای کوچک و تازهواردان این صنعت را نشان میدهد. در عین حال چندین موسسه دولتی نیز وجود دارند که با این شرط که حریم خصوصی افراد تضمین گردد دادههای باز را منتشر میکنند. آینده کشاورزی هوشمند ممکن است در یکی از دو حالت زیر پدیدار گردد: 1) سیستمهای اختصاصی بستهای که در آن کشاورز بخشی از یک زنجیره یکپارچه تامین مواد غذایی است و یا 2) سیستمهای باز و همکاری که در آن کشاورز و هر ذینفع دیگر در این شبکه زنجیره ای در انتخاب شرکای تجاری و همچنین تکنولوژی تولید مواد غذایی انعطاف پذیر و صاحب اختیار هستند.
توسعه بیشتر دادهها و زیرساختهای نرم افزاری (پلتفرمها و استانداردها) و جایگزینی نهادی آنها نقش مهمی در نبرد بین این سناریوها ایفا میکند. از دیدگاه اجتماعی و اقتصادی، نویسندگان پیشنهاد میکنند که اولویت پژوهش را به مسائل سازمانی مربوط به حاکمیت و مدلهای کسب و کار مناسب برای به اشتراکگذاری دادهها در سناریوهای مختلف زنجیره تامین اختصاص دهند.
دسته بندی
- معرفی ابزار 27
- مطالعه موردی 27
- کتاب بخوانیم 50
- معرفی کتاب 32
- مرور منابع علمی 35
- اینفوگرافیک 7
- تجربه داخلی 4
- مصاحبه 22
- معرفی کسب و کار داده محور 10
- معرفی سرویس 7