- خانه
- نوشتارهای علمی
- ترجمه مصاحبه با دکتر لارس موندرمان مدیر پروژه تحقیقات کاربردی شرکت کارل اشتورتس
ترجمه مصاحبه با دکتر لارس موندرمان مدیر پروژه تحقیقات کاربردی شرکت کارل اشتورتس
مصاحبه با دکتر موندرمان درباره کاربرد عظیم داده در پزشکی 03/01/2017
اتاق عمل یکی از مهمترین و پرهزینهترین بخشهای هر بیمارستان است که باید بصورت موثر مورد استفاده قرار گیرد. اما در واقعیت نمیتوان تجهیزات اتاق عمل را بصورت بهینه مورد استفاده قرار داده و تاخیر زمانی ناشی از موارد پیشبینی نشده در بسیاری موارد مشکل ایجاد میکند. به همین دلیل است که کنسرسیوم تحقیقات InnOPlan در نظر دارد دادههای دستگاههای جراحی را به دادههایی قابل استفاده و مفید تبدیل کند تا فرایندهای برنامه ریزی اتاق عمل را بهبود بخشد.
به همین دلیل مصاحبهای با دکتر لارس موندرمان در مورد فرایندهای اتاق عمل، مراحل و موانع آنها و همچنین اینکه چگونه دادههای هوشمند میتوانند از تیمها و متصدیان اتاق عمل پشتیبانی کنند صورت گرفته است که در ادامه توجه شما را بدان جلب می کنیم.
آقای دکتر هدف پروژه اینوپلان چیست؟
دکتر موندرمان: شرکت کارل اشتورتس و بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ و همچنین چندین شرکت دیگر از دانشگاهها و بخش های صنعتی، در پروژه تحقیقاتی InnOPlan که توسط وزارت امور اقتصادی و انرژی آلمان تامین می شود، با یکدیگر همکاری می کنند تا دستگاه های اتاق عمل را به منابع داده هوشمند تبدیل کنند. هدف این است که فرایند های بالینی با تأکید بر اتاق عمل و محیط آن کارآمدتر شوند.
این پروژه فراتر از شبکه سازی دستگاه های پزشکی و رابط های کاربری آنهاست. به عنوان مثال مدیریت اتاق عمل را در نظر می گیریم: اگر ما اطلاعات درباره مراحل مختلف روند یک جراحی را برای هماهنگ کننده اتاق عمل فراهم آوریم، او گزینه های کاملا متفاوتی برای بهبود برنامه ریزی و پاکسازی وهمچنین انتقال یک بیمار و ورود بیمار دیگر دارد.
شما به چه دادههایی دسترسی داشته و عظیم داده در این میان چه نقشی ایفا میکند؟
موندرمان: در این میان، زمینه مورد استفاده از عظیم داده شامل مدیریت، بازیابی و تجزیه و تحلیل حجم بسیار عظیمی از دادههاست. هدف پروژه InnOPlan عمدتا تولید اطلاعات هوشمند با استفاده از فناوریهای عظیم داده است، به همین دلیل تجزیه و تحلیل این حجم از دادهها اهمیت بسیاری دارد. ما به منابع ناهمگن یا اطلاعاتی مانند دوربین های آندوسکوپی، منابع نور، اینسولفاتورها یا سیستم های با فرکانس بالا دسترسی پیدا می کنیم. علاوه بر این، سایر دستگاه های مانیتورینگ و نظارت بر تنفس نیز وجود دارند که می توانند اطلاعاتی را در مورد وضعیت بیمار ارائه دهند. ما می خواهیم با ترکیب، پیوند و تجزیه و تحلیل این اطلاعات و با در نظر گرفتن جنبه های حفاظت از دادهها، یک مزیت افزوده ایجاد کنیم. مدیریت و یکپارچه سازی و به ویژه تجزیه و تحلیل داده ها از منابع مختلف ، جنبه های کلاسیک فناوریهای عظیم داده است که این پروژه در نهایت میخواهد برای کمک به بهینه سازی روند بالینی از آنها استفاده نماید.
امکان دارد با یک مثال این فرایند را توضیح دهید؟
موندرمان: یکی از نمونههایی که ما در حال بررسی آن هستیم مربوط به انتقال بیماران از بخش به اتاق عمل است. گزارشها و داده های اتاق عمل منبعی بسیار گرانبها هستند تا با استفاده از آنها فرایند انتقال بیماران براحتی و بصورت بی سیم صورت گیرد و بدین طریق اتاق عمل بدون استفاده باقی نماند. این بدان معنی است که بیمار بعدی میتواند بلافاصله از بخش منتقل شده و بعد از فرایند پاکسازی اتاق عمل آماده ورود به آن گردد.
این جا همان جایی است که دادههای پردازش شده از دستگاههای جراحی میتوانند در پیش بینی احتمالی خاتمه عمل کمک کنند. هماهنگ کننده اتاق عمل میتواند از این اطلاعات برای تسریع حمل و نقل بیمار بعدی استفاده کند.
رویکرد، در این مورد، بهینه سازی تمام فرآیندهای اتاق عمل در محل است و باعث میشود که انتقال دادهها و سرویسها به صورت روان و بیسیم صورت پذیرد. تیم اتاق عمل باید بتواند بر روی وظایف پزشکی خود تمرکز کند و درگیر فرایندهای اداری یا مشابه آن نگردد.
مثال دیگر برای استفاده سیستماتیک دادهها "تعمیرات پیش بینی شده" خواهد بود، به این معنی که پیش بینی میشود که تعمیرات باید چه زمانی بر روی تجهیزات انجام شود. اگر دادهها بتوانند میزان فرسودگی و استهلاک تجهیزات را نشان دهند، بیمارستان قادر است تا قبل از هر گونه خرابی اقدامات لازم را صورت دهد. به عنوان مثال، در مورد دستگاه آندوسکوپی، نارسایی منبع نور موجب تاخیر زیادی در فرایند اتاق عمل می شود. اگر داده های تجهیزات را بتوان به طور مداوم جمع آوری و تجزیه و تحلیل نمود فعالیتهای مورد نظر بسیار کارآمدتر خواهد بود زیرا تحلیل دادهها اجازه میدهد زمان احتمالی از دست رفتن منبع نور را پیشبینی کرده و اقدامات لازم را صورت داد.
اگر آینده را در نظر بگبریم: بیمارستانها چطور میتوانند از این نوع دادهها استفاده کنند؟
موندرمان: به عنوان مثال میتوانم کاربردهایی را تصور کنم که از جریان دادههای حاصل از دستگاههای جراحی استفاده میکنند تا فرایندهای اتاق عمل را ثبت کرده و بصورت خودکار روند موجود در عمل را شناسایی کنند. این دادههای هوشمند پس از آن میتوانند به هماهنگ کنندگان اتاق عمل در مدیریت یا به جراحان در تهیه گزارشات هر مورد از جراحیها کمک کنند.
دسته بندی
- معرفی ابزار 26
- مطالعه موردی 27
- کتاب بخوانیم 49
- معرفی کتاب 31
- مرور منابع علمی 32
- اینفوگرافیک 7
- تجربه داخلی 4
- مصاحبه 22
- معرفی کسب و کار داده محور 9
- معرفی سرویس 7