- خانه
- نوشتارهای علمی
- معرفی ابزار آپاچی کاساندرا (Apache Cassandra)
معرفی ابزار آپاچی کاساندرا (Apache Cassandra)
آینهاش لاکمن (Avinash Lakshman) یکی از نویسندگان دینامو آمازون و پرشنت مالیک (Prashant Malik) در ابتدا کاساندرا را در فیسبوک توسعه دادند تا قابلیت جستجو در صندوقپستی فیس بوک را مدیریت کند. فیسبوک در ماه ژوئیه 2008 کاساندرا را به عنوان یک پروژه منبعباز در کد گوگل منتشر کرد. در مارس 2009، این پروژه به نام پروژه آپاچی تبدیل شد. در 17 فوریه 2010، به یک پروژه سطح بالا درجهبندی شد. آپاچی کاساندرا یک سیستم مدیریت پایگاه داده NoSQL توزیع شده با منبع باز و رایگان است که به مقادیر زیاد داده در میان سرورها ، با ارائه دسترس پذیری بالا بدون هیچ نقطه شکست، رسیدگی میکند.
کاساندرا ارزش عملکردي زیادی دارد. در سال 2012، محققان دانشگاه تورنتو که سیستمهای NoSQL را مطالعه میکردند، نتیجه گرفتند: "از لحاظ مقیاس پذیری، یک برنده آشکار در سرتاسر آزمایش های ما وجود دارد. کاساندرا بیشترین توان را برای حداکثر تعداد گره ها در تمام آزمایشات به دست میآورد"، "اگر چه" این به قیمت تاخیرهای زیاد نوشتن و خواندن (write and read) بدست آمد.
ویژگی های اصلی
تقسیمبندی شده (عدمتمرکز)
هر گره در خوشه نقش مشابه دارد. هیچ نقطه شکست تکی وجود ندارد. دادهها در میان خوشه توزیعشده اند (بنابراین هر گره شامل دادههای مختلف است)، اما هیچ اولويتي وجودندارد زیرا هر گره میتواند به هردرخواست سرویس رسانی کند.
پشتیبانی از تکثیر و تکثیر چندین مرکزداده
استراتژیهای تکرارقابل تنظیم هستند. کاساندرا به عنوان یک سیستم توزیعشده برای استقرار تعداد زیادی گره در مراکز مختلف داده طراحی شدهاست. ویژگیهای کلیدی معماری توزیع شده کاساندرا به طور خاص برای استقرار مرکزداده چندگانه، برای کار افزونگی، برای بازیابی از خرابي و شرايط اضطراري است.
مقیاسپذیری
برای توان عملیاتی خواندن و نوشتن در افزایش خطی در هنگام افزودن ماشینهای جدید، بدون تعلیق و یا وقفه در برنامههای کاربردی طراحی شدهاست.
تحملپذیری خطا
برای تحمل خطا، دادهها به صورت خودکار برای گرههای مختلف تکرار می شوند. تکرار در چندین مرکزداده پشتیبانی میشود. گرههای ناموفق میتوانند بدون وقفه جایگزین شوند.
پشتیبانی MapReduce
کاساندرا ادغام Hadoop با پشتیبانی MapReduce دارد. پشتیبانی برای Apache Pig و Apache Hive نیز وجود دارد.
زبان پرس و جو
کاساندرا زبان پرس و جو کاساندرا (,Cassandra Query Language CQL) را معرفی کرد. CQL به عنوان جایگزین برای زبان سنتی ساختار پرس و جو (SQL)، یک رابط کاربری ساده برای دسترسی به کاساندرا است. CQL یک لایه انتزاعی را که جزئیات اجرایی این ساختار را پنهان می کند اضافه می کند و برای مجموعهها و سایر کدگذاری های معمول ترکیبهای بومی فراهم می کند. درایورهای زبان برای Java (JDBC), Python (DBAPI2), Node.JS (Helenus), Go (gocql) و ++ C قابل دسترس هستند.
مدل داده
کاساندرا پايگاه داده ستوني است و به همین ترتیب اساسا ترکیبی از یک key-value و یک سیستم مدیریت پایگاه داده جدولی است.
مدیریت و نظارت
کاساندرا یک سیستم مبتنی بر جاوا است که میتواند توسط Java Management Extensions (JMX) مدیریت و نظارت شود.
بعضي از كاربران كاساندرا
با توجه به رتبهبندی موتورهای DB، کاساندرا محبوبترین پايگاه داده ستوني است و در سپتامبر 2014 از Sybase پیشی گرفت و به نهمین پایگاه داده محبوب تبدیل شد یعنی نزدیک Microsoft Access و SQLite.
1. اپل از 100000 گره کاساندرا استفاده میکند اگر چه مشخص نشده است برای چه محصولات، خدمات یا ویژگیهای از آن استفاده میکند.
2. AppScale از کاساندرا به عنوان back-end برای برنامههای Google App Engine استفاده میکند.
3. BlackRock از کاساندرا در پلتفرم مدیریت سرمایه گذاری خود در علاءالدین استفاده میکند.
4. CERN از نمونه اولیه مبتنی بر کاساندرا برای آزمایش ATLAS خود برای بایگانی اطلاعات مانیتورینگ سیستم DAQ آنلاین استفاده کرد.
5. WebEx سیسکو از کاساندرا برای ذخیره تغذیه کاربر و فعالیت در نزدیک زمان واقعی استفاده میکند.
6. Constant Contact از کاساندرا در برنامههای بازاریابی ایمیل و رسانه های اجتماعی استفاده میکند.
7. Digg، یک وب سایت خبری اجتماعی، در تاریخ 9 سپتامبر 2009 اعلام کرد که استفاده از کاساندرا را به اجرا در میآورد و این را در 8 مارس 2010 تایید کرد.
8. Formspring از کاساندرا برای شمارش پاسخها و همچنین ذخیره دادههای نمودار اجتماعی برای 26 میلیون حساب با 10 میلیون پاسخ در روز استفاده میکند.
9. Globo.com از کاساندرا به عنوان یک پایگاه داده back-end برای سرویسهای جریان خود استفاده میکند.
10. Mahalo.com از کاساندرا برای ثبت ضبط فعالیت های کاربر و موضوعات برای وبسایت Q&A خود استفاده میکند.
دسته بندی
- معرفی ابزار 28
- مطالعه موردی 27
- کتاب بخوانیم 52
- معرفی کتاب 32
- مرور منابع علمی 36
- اینفوگرافیک 7
- تجربه داخلی 4
- مصاحبه 22
- معرفی کسب و کار داده محور 10
- معرفی سرویس 7